Και…απειλή ένταξης του ΕΔΟΕΑΠ στη Γενική Κυβέρνηση Συνδικαλιστικά μαχαίρια στον ΕΔΟΕΑΠ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


 
Η ήδη προβληματική λειτουργία του ενιαίου ταμείου υγείας και επικούρησης των ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ, κλυδωνίζεται από τη σφοδρή διαμάχη των πρώην συνδικαλιστών συμμάχων. Από τη μια πλευρά είναι ο πρώην πρόεδρος και γενική γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ Ν. Καρούτζος και Αν. Σταθάτου που έχουν αποχωρήσει από την παράταξη της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου και από την άλλη η νυν ηγεσία του ταμείου Σταύρος Καπάκος, Μ. Αντωνιάδου και Μ. Γκανάς. Όλοι μαζί πριν ένα χρόνο οδήγησαν στις αλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ αποδεχόμενοι πλήρως τα αιτήματα των ιδιοκτητών ιδιωτικής τηλεόρασης όπως αυτά έγιναν αποδεκτά από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.
 
Η κοινή συμμαχία τους έσπασε με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Κι ενώ δίνεται η μάχη στον ΕΛΣΤΑΤ για να αλλάξει η γνωμοδότηση της Eurostat ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να μην ενταχθεί στη Γενική Κυβέρνηση, οι δυο πλευρές έχουν αρχίσει έναν αδυσώπητο πόλεμο. Η μεν πλευρά Καρούτζου έχει προσφύγει στον εισαγγελέα ζητώντας να παραδοθούν απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ, η δε πλευρά Καπάκου κατηγορεί τον Ν. Καρούτζο πως ρίχνει νερό στο μύλο της καταστροφής του ταμείου. Ο πόλεμος των δυο πλευρών βγάζει στη δημοσιότητα γεγονότα που όλοι θέλουν να παραμείνουν κρυφά από τους ασφαλισμένους, όπως για παράδειγμα ότι η Eurostat δεν πείσθηκε από τα νέα στοιχεία του ταμείου ώστε να αλλάξει τη γνωμοδότησή της. Ή ότι ο φιλικός στη διοίκηση ΕΦΚΑ δεν έκανε υπομονή και απαιτεί άμεσα την εξόφληση του φανείου των 10 εκατ. ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει διαδικασίες εκποίησης!
 
Έλλειμμα το 2017 πλεόνασμα το 2018
 
Για τον ΕΔΟΕΑΠ υπάρχουν δυο κρίσιμα γεγονότα το επόμενο διάστημα. Το πρώτο είναι η γενική συνέλευση του ταμείου στις 30 Οκτωβρίου. Εκεί θα παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός για το 2018 και ο ισολογισμός για το 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πλειοψηφία στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κατάφερε το ακατόρθωτο. Για το 2017 βγάζει έλλειμμα μόλις 500 χιλιάδες ευρώ ενώ για το 2018 προϋπολογίζει πλεόνασμα σχεδόν 11 εκατομμυρίων ευρώ .Τα αποτελέσματα αυτά κρίνονται ζωτικής σημασίας για τη Eurostat καθώς η διοίκηση θεωρεί πως μπορούν να αλλάξουν τη γνωμοδότηση. Άποψη που δεν φαίνεται να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η Eurostat δεν διαφώνησε με τα νέα οικονομικά στοιχεία αλλά με το γεγονός ότι ο ΕΔΟΕΑΠ «σώθηκε» με κυβερνητικό παρέμβαση, δηλαδή με νόμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *