Η ώρα της αλήθειας για το μαύρο στην ΕΡΤ, που πλήγωσε τη χώρα

ΕΡΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


 
Πρόσκληση στο υπουργείο Οικονομικών να ορίσει ένα μέλος στην προς σύσταση Ειδική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών στοιχείων για τις επιπτώσεις του μαύρου στην ΕΡΤ. Η σύσταση της Επιτροπής προβλέπεται στον νόμο 4324/2015, αλλά επί τρία χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί για διάφορους λόγους. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είχε αναφερθεί στη Βουλή στον έλεγχο που θα γινόταν για το μαύρο στην ΕΡΤ και επανήλθε τώρα, μετά την επίθεση του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη κατά της ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας τη σύσταση της Επιτροπής στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Επόμενη Μέρα».
Η Επιτροπή θα αποτελείται από έναν νομικό σύμβουλο του κράτους ή πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος θα είναι και πρόεδρός της, έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών και τρεις ορκωτούς λογιστές και συγκροτείται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να υποβάλει πόρισμα στους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας. Με την ίδια κοινή υπουργική απόφαση εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της Επιτροπής και καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας της, καθώς και η αποζημίωση των τριών ορκωτών λογιστών. Ήδη υπάρχει πόρισμα της ιδιωτικής εταιρείας που ανέλαβε την ειδική διαχείριση της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, το οποίο καταγράφει σημαντικές ζημίες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από το κλείσιμο του φορέα στις 11 Ιουνίου 2013, με τις υπογραφές του Γιάννη Στουρνάρα και του Σίμου Κεδίκογλου.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *