Στρατηγική Σύμπραξη ΟΠΑΠ – Stoiximan

INTERNET

Μια σημαντική συμφωνία στον κλάδο ολοκληρώθηκε σήμερα με την εξαγορά από πλευράς της OΠΑΠ του 36,75% των μετοχών της Stoiximan (ποσοστό που ανήκε μέχρι σήμερα σε συμφέροντα της οικογένειας Φώτη Μπόμπολα). Οι δύο εταιρείες διατηρούν την αυτονομία τους στο διαδικτυακό στοίχημα συνεχίζοντας κανονικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, όπως μέχρι σήμερα, από τις δικές τους πλατφόρμες και ιστοσελίδες ενώ το management και ο τρόπος λειτουργίας της Stoiximan παραμένει αυτόνομος.

Το τίμημα είναι κατά προσέγγιση 8 φορές το EBITDA του 2017 και ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Με τα νέα δεδομένα, η αποτίμηση της Stoiximan ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Η επιτυχία και τα μεγέθη της Stoiximan έχουν συχνά προσελκύσει ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό ωστόσο προτιμήθηκε η ΟΠΑΠ λόγω της ισχυρής επιθυμίας για διατήρηση του ελληνικού χαρακτήρα της εταιρείας και λόγω της συμπληρωματικότητας των δυο εταιρειών σε Ελλάδα (online-offline) και εξωτερικό (παρουσία & τεχνολογία Stoiximan). Ταυτόχρονα η σύμπραξη αυτή θωρακίζει την θέση τους ενόψει του ανοίγματος της αγοράς και της εισόδου διεθνών αλλά και εγχώριων σχημάτων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο https://www.news247.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *