«Καίει» το αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ

Uncategorized


Υπό εξέταση παραμένει το σχέδιο για τη δημιουργία αθλητικού τηλεοπτικού σταθμού από την ΕΡΤ. Με βάση τη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στις επτά ομάδες (Παναθηναϊκός, Άρης, Ξάνθη, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης), με τη χρηματοδότησή τους από την ΕΡΤ, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας έχει υποχρέωση να μεταδίδει τις αναμετρήσεις τους σε υψηλή ευκρίνεια. Στην περίπτωση που δεν το πράξει και τους μεταφέρει αποκλειστικά στην ΕΡΤ2 ή στο internet, θα υπάρχει ζήτημα ζημίας στο Δημόσιο, όπως παρατηρούν έγκριτοι νομικοί.
Ο δρόμος για τη δημιουργία αθλητικού καναλιού, με την προσθήκη των μεταδόσεων μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, είναι μονόδρομος, λένε, και περνάει μέσα από την ΕΡΤ HD. Στο πρόγραμμα του σταθμού θα προστεθεί υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ, με ντοκιμαντέρ και παλαιότερους αθλητικούς αγώνες. Είναι προφανές ότι, αν υλοποιηθεί το σχέδιο, ο σταθμός θα ανταγωνίζεται τα αθλητικά κανάλια της Cosmote και της Nova.
Στο μεταξύ, στη γενική συνέλευση του μετόχου εγκρίθηκε η αρχική συμφωνία ΕΡΤ – ομάδων και η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού κατά 10 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα οικονομική χρήση.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *