Σωτηρία από το δυσβάσταχτο κόστος της Digea

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Από το 2014, όταν με απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά η τότε ΝΕΡΙΤ άρχισε να εκπέμπεται μέσω της Digea, η κρατική τηλεόραση έχει πληρώσει το ποσό των 7,2 εκατ. ευρώ στον πάροχο των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η πρώτη σύμβαση μεταξύ Digea και ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ) είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2015 και κάλυπτε και το προηγούμενο έτος εκπομπής του ψηφιακού σήματος της ΝΕΡΙΤ. Αυτή η αρχική σύμβαση ανανεωνόταν ως και σήμερα με εξάμηνη ισχύ. Η τελευταία σύμβαση λήγει τον Οκτώβριο του 2018.
Η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον ίδιο τον ισολογισμό της Digea, έχει πληρώσει ως το 2017 το ποσό των 5,4 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2010 προστίθεται ένα ακόμη ποσό της τάξης του 1,6 εκατ. ευρώ. Η Digea εισέπραττε κάθε μήνα από την ΕΡΤ, τον καλύτερο πελάτη της, ενοίκιο της τάξης των 170.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκε η ΕΡΤ δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ.
Η απεξάρτηση της κρατικής τηλεόρασης από το δίκτυο της Digea απελευθερώνει όχι μόνο οικονομικά την ΕΡΤ αλλά και ουσιαστικά. Η λειτουργία της θυγατρικής εταιρείας EΡT NET με το ψηφιακό δίκτυο θα διευκολύνει τη συμμετοχή της κρατικής τηλεόρασης και στη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στη διάρκεια του 2019. Εκεί δεν αποκλείεται να υπάρξει σε δεύτερη φάση συνεργασία με την Digea. Η εταιρεία της ΕΙΤΗΣΕΕ το έχει ήδη προτείνει.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *