ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Streaming

Πρέπει να κοπεί το ΕΡΤ Sports;

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποσύρουν το ΕΡΤ Sports καθώς εκπέμπει σε Υψηλή Ευκρίνεια και να παραχωρηθεί στην ΕΡΤ1 HD. Για να μην χαθούν τα αθλητικά προγράμματα από το πρόγραμμα της ΕΡΤ αυτά θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ1, την ΕΡΤ2, την ΕΡΤ3 και το ΕΡΤFlix, ενισχύοντας την πλατφόρμα της ΕΡΤ, στερώντας όμως τη δυνατότητα από όσους παρακολουθούν επίγεια να βλέπουν το αθλητικό κανάλι.

Δυστυχώς, για το ΕΡΤ Sports, πλην ελαχίστων περιπτώσεων κανείς δεν το είδε με καλό μάτι στο Ραδιομέγαρο. Με εξαίρεση τις μεταδόσεις των αγώνων της SL, και κάποιους αγώνες μπάσκετ και στίβου γέμισε με επαναλήψεις. Το αρχικό σχέδιο για το ΕΡΤ Sports ήταν για ένα ελεύθερο κανάλι αθλητικών ειδήσεων και μεταδόσεων με κάλυψη όλων τω αθλημάτων που έχουν ενδιαφέρον ή όχι για τους έλληνες φιλάθλους, τη στήριξη των ομάδων που δεν είχαν πλέον τρόπο χρηματοδότησης, τη μετάδοση αθλητικών εκπομπλών, αθλητικών δελτίων ειδήσεων και πολιτικών, μαζί με υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η Εθνική Ποδοσφαίρου και άλλα, παράλληλα με την Υβριδική Τηλεόραση (σημερινό ΕΡΤflix ) που ξεκίνησε με το Mundial της Ρωσίας το 2018.

Δυστυχώς περιορίστηκαν στις επαναλήψεις. Η προοπτική ενός αθλητικού καναλιού είναι ισχυρή και μπορεί να συνυπάρξει ανάμεσα στα συνδρομητικά κανάλια της Cosmote TV και της Nova.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.