ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όταν το Mega τα έβαζε με τους δημιουργούς

Το Mega στα πρώτα του βήματα αντιμετώπισε εχθρικά τους ηθοποιούς και τους υπόλοιπους συντελεστές των σειρών. Επί σειρά ετών, έδιναν ραντεβού για να συζητήσουν για παραγωγές και στη συνέχεια, η νέα συνάντηση ήταν στα δικαστήρια. Το επίμαχο ζήτημα ήταν τα πνευματικά δικαιώματα.

Στη συνέχεια οι άνθρωποι της Τηλέτυπος κατάλαβαν πως δεν μπορούν να αποφύγουν τη νομοθεσία και το σημαντικότερο, πως έχοντας τους δημιουργούς μαζί τους, μπορούν να φτιάξουν ένα κανάλι που θα είχε ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το ιδιόκτητο πρόγραμμα. Η ταινιοθήκη, δηλαδή τα σενάρια, η σκηνοθεσία, οι άτακες, οι ηλεκτρολόγοι, οι μοντέρ, οι μακιγιέζ και όλοι όσοι σήμερα είναι άνεργοι, έσωσαν το Mega και του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι δημιουργοί της χώρας σήμερα, εξαιτίας της πανδημίας, βρίσκονται εκτός προστασίας εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.Η αντιπολίτευση, από την άλλη, δεν έχει λόγο και παρουσία, οπότε είναι μόνοι τους, παλεύοντας για την επιβίωση. Τώρα έχει έρθει η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για όλα τα μέλη της εγχώριας παραγωγής του θεάματος.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.