ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Συνδρομές με κάθε τρόπο

Οι συνδρομές αυτή την περίοδο μοιάζουν να είναι η μόνη λύση για να εξασφαλιστούν έσοδα από το κοινό. Η ανεξέλεγκτη κλοπή των κειμένων του ΑΠΕ, έχει χτυπήσει τις εφημερίδες αφού η ενημέρωση παρέχεται δωρεάν, αλλά είναι ανυπόγραφα. Το θέμα της λειτουργίας του ΑΠΕ, μετά την κρίση της πανδημίας πρέπει να εξεταστεό σοβαρά.

Το σημαντικότερο στοιχείο για την μείωση των πωλήσεων. είναι ο φόβος. Ο κόσμος δεν πηγαίνει στο περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ για να αγοράσει την εφημερίδα. Τα έσοδα κατακρημνίζονται. Ο δρόμος, ο δύσκολος, είναι οι συνδρομές των εντύπων ή των ηλεκτρονικών εκδόσεων.

Η “Καθημερινή” έχει μεγάλη εμπειρία στη διανομή εντύπων εντός του λεκανοπεδίου και είναι το παράδειγμα. Η εφημερίδα κάθε πρωί είναι στην πόρτα των συνδρομητών. Σε αυτό το δίκτυο θα μπορούσαν να βρεθούν κι άλλα έντυπα.

Το ηλεκτρονικό περίπτερο είναι η δεύτερη λύση. Η ΕΙΗΕΑ θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει αυτή την υπηρεσία με έναν εύκολο τρόπο να αγοράζει ο αναγνώστης την εφημερίδα.

Παρεμφερές ζήτημα είναι ο τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών. Οι πολλαπλές επιλογές θα βοηθήσουν τις εφημερίδες να βρουν εύκολα αναγνώστες. Όλα αυτά χρειάζονται να γίνουν άμεσα και συνδιαστικά.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

One thought on “Συνδρομές με κάθε τρόπο

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.