ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σε ρόλο ΔΟΛ, η Άλτερ Έγκο

Αντι-συσπείρωσή στον Β. Μαρινάκη

Ένα νέο σύστημα διαμορφώνεται στην ελληνική τηλεόραση, μετά και την απόκτηση της ταινιοθήκης του Mega και ενώ μαίνεται η σύγκρουση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η είσοδος του επιχειρηματία στα media, λαμβάνοντας τη θέση που είχε στο παρελθόν ο ΔΟΛ, και διαθέτοντας οικονομική επιφάνεια προκαλεί μικρές ή μεγαλύτερες συσπειρώσεις, οι οποίες θα ξεδιπλωθούν σε βάθος χρόνου.

Ο Β. Μαρινάκης έχει απέναντί του τους επιχειρηματίες Ιβάν Σαββίδη και τον  Σωκράτη Κόκκαλη, με σημείο αιχμής τον Παναθηναϊκό Η αντιπαράθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, μεταφέρεται από το πόδοσφαιρο με τον Ι. Σαββίδη ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στην τηλεόραση, εκεί όπου δεσπόζουν ορισμένα από τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Στη διεκδίκηση του Mega, με τη συμμαχία των σταθμών  Alpha-Star  συνέπραξαν οι σταθμοί ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV , αλλά και το Open του Ιβάν Σαββίδη διεκδικώντας τη Nova. Ο ΣΚΑΪ δεν μπήκε στη διεκδίκηση της ταινιοθήκης του Mega αν και μέλος της ΕΙΤΗΣΕΕ και της  Digea, και απέναντι στα 5 τηλεοπτικά δίκτυα κέρδισε τη μάχη ο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η Αλτερ Εγκο ΜΜΕ .

Τόσο στην ΕΙΤΗΣΕΕ (Alpha, Star, ΑΝΤ1, Μακεδονία TV, ΣΚΑΪ) όσο και στη Digea μετέχει η Τηλέτυπος (Mega) αλλά όχι η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ του Ιβάν Σαββίδη, Στο παρελθόν η Digea ήταν αρνητική στην είσοδο και άλλου τηλεοπτικού σταθμού. Στην εταιρεία Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ μετέχουν με 18,13% ο ΑΝΤ1, το Μακεδονία TV, η Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΪ), η Νέα Τηλεόραση (Star), ενώ η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έχει 10,19%.  

Μετά και τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος ΑΕ,  η Άλτερ Εγκο ΜΜΕ  θα κατέχει το 12,3% της Ψηφιακός Πάροχος (ΑΕ), Τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ έχουν συμμετοχή και στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων – Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ. Το ερώτημα είναι αν θα γίνει δεκτή η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ και στη θεσμική συμμαχία της ΕΙΤΗΣΕΕ και πως θα κινηθεί εντός αυτής ο  Β. Μαρινάκης. Ήδη στον χώρο του Τύπου, υπάρχει μια συζήτηση για τη συγκρότηση ενός φορέα, που  θα υπερβαίνει την ΕΙΗΕΑ με τη συμμετοχή των εντύπων της Αλτερ Εγκο ΜΜΕ και άλλων εκδοτικών επιχειρήσεων

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.