ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ταινιοθήκη υψηλής αξίας …σε τιμή ευκαιρίας

Πόσο αξίζει η ταινιοθήκη του Mega; Την απάντηση θα την δώσει ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας την 1η Νοεμβρίου.  Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει ένα σχήμα στο οποίο θα μετέχουν τουλάχιστον το Star και ο Alpha. Για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις, παρά μόνο η σχετική κινητικότητα από τους Θ. Κυριακού, Ι. Σαββίδη και Β. Μαρινάκη. Οι οφειλές του Mega στις τράπεζες ανέρχονται σε 65 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο των δανείων, και 25 εκατομμύρια οφείλονται στο ελληνικό δημόσιο, ενώ οι εργαζόμενοι πολύ δύσκολα θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους από το κλείσιμο του καναλιού

 Οι προηγούμενες αποτιμήσεις της ταινιοθήκης του Mega, που έγιναν εξαιτίας της ενεχυρίασής της  για τη λήψη του ομολογιακού δανείου, ήταν, στις 31/12/2014, στα 117 εκατ. ευρώ και στις 30/9/2015 στα 89,5 εκατ. ευρώ. Αυτές οι αποτιμήσεις θεωρήθηκαν χαμηλές, καθώς ακολούθησε η αποτίμηση της αξίας του με τα ετήσια έσοδα που έφερε, όταν εγκαταλείφθηκε το κανάλι και έπαιζε μόνο σειρές βάζοντας στα ταμεία του τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Όταν η ενοικίαση μιας ταινίας αξίζει 9.000 ευρώ σε έναν τηλεοπτικό σταθμό το μέγεθος της ταινιοθήκης του Mega δίνει και την απάντηση για την αξία της. Θα πλειστηριαστούν  το γενικό́ αρχείο του Mega , το ενημερωτικό́ αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού́-ψυχαγωγικού́ περιεχομένου), τα  τηλεπαιχνίδια, τα μονόλεπτα γενικού́ περιεχομένου, η μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές) και αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις, μαζί με τα σήματα και την ιστοσελίδα του καναλιού.

Το Mega,  από τη μέρα που ξεκίνησε, δαπάνησε για πρόγραμμα το ποσό 1.400.000.000 ευρώ  Συγκεκριμένα για  πρωτότυπη παραγωγή στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση , 992.386.000 ευρώ και για αθλητικές παραγωγές  151.556.000  ευρώ. Για μισθωμένο πρόγραμμα δαπανήθηκαν σε ξένες ταινίες και σειρές, 250.429.000 ευρώ και για ελληνικές ταινίες, 34.853.000 ευρώ.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.