ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συμμαχία Cosmote TV – ΕΡΤ


H Formula 1 έφερε πιο κοντά την ΕΡΤ με την Cosmote TV. Η ΕΡΤ απέκτησε αρχικά τα δικαιώματα μετάδοσης του δημοφιλούς αθλητικού γεγονότος για τρία χρόνια έναντι ποσού 6 εκατ. ευρώ. Ύστερα από διαπραγματεύσεις, που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της Cosmote TV, επήλθε συμφωνία για την από κοινού μετάδοση της F1. H Cosmote TV θα συνεχίσει να έχει το τηλεοπτικό προϊόν και να το μεταδίδει στους συνδρομητές της παράλληλα με την ελεύθερη κάλυψή του από την ΕΡΤ. Η συμφωνία ΕΡΤ – Cosmote TV είναι διετής και το οικονομικό αντάλλαγμα υπέρ της κρατικής τηλεόρασης ανέρχεται σε 350.000 ανά έτος. Η τελευταία εξασφαλίζει επίσης τη μετάδοση του τελικού του Champions League του 2019, εκτιμώμενης αξίας 120.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, τον τελικό του Europa League του 2019, εκτιμώμενης αξίας 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ποδοσφαίρου του 2019, εκτιμώμενης αξίας 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οι δύο πρώτοι τελικοί θα μεταδοθούν παράλληλα από την ΕΡΤ και την Cosmote TV, καθώς εκτός των άλλων υπάρχει και υποχρέωση προβολής τους σε ελεύθερα δίκτυα, ως γεγονότα μείζονος σημασίας. Στην περίπτωση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, η Cosmote TV θα έχει ζωντανή μετάδοση και η ΕΡΤ ετεροχρονισμένη. Το τελικό ποσό που θα μπει στα ταμεία της ΕΡΤ θα φτάσει τα 600.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Εκτιμάται πως η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στους δύο τηλεοπτικούς φορείς στον τομέα του προγράμματος. Στον σχεδιασμό της ΕΡΤ το επόμενο διάστημα είναι και η ίδρυση θυγατρικής εταιρείας που θα παράγει σειρές και θα αγοράζει ή και θα μεταπουλά πρόγραμμα από το εξωτερικό.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.