ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΑΝΤ1: Εκτός συνόρων πάει καλύτερα


Στον ΑΝΤ1 υπάρχει ένα καθεστώς αυξημένης πίεσης για τις δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα. Η τηλεθέαση του καναλιού, παρά το κλείσιμο του Mega, δεν αυξάνεται σύμφωνα με τις προσδοκίες, ενώ έχουν ανατραπεί και οι συσχετισμοί στην τηλεοπτική αγορά με τη συνεργασία Star – Alpha.

Η εναλλαγή των προσώπων, από τον Γιάννη Λάτσιο στον Τζόνι Καλημέρη και πίσω στον Γιάννη Λάτσιο και σήμερα στον Τζώρτζη Ποφάντη, δεν έφερε την πολυπόθητη αλλαγή. Στο εσωτερικό επιχειρηματικό πεδίο ο ΑΝΤ1 έχασε τη μάχη για τη Nova από τη Wind και τη Vodafone, οι οποίες θα έχουν αποκλειστικές συζητήσεις με την εταιρεία Nomura για την τύχη της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης.

Εκτός των συνόρων τα δεδομένα είναι αντίστροφα. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ προχώρησε στην πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο έναντι ποσού 180 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο που πουλήθηκε στη Σερβία περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Σε τέτοιες εποχές τα ποσά αυτά προκαλούν ίλιγγο. Ο ΑΝΤ1 πάντως μεγαλώνει και παραμένει σε πλήρη λειτουργία. Ο σταθμός που δημιούργησε ο Μίνωας Κυριακού ξεκίνησε να εκπέμπει στις 31 Δεκεμβρίου του 1989.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.