ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα καλύτερα χρόνια του Παναθηναϊκού με την οικογένεια Βαρδινογιάννη

Αυτές τις μέρες στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση για τον Παναθηναϊκό από τον Δ. Γιαννακόπουλου, με κίνητρο το ΟΑΚΑ και την κατασκευή αθλητικού προαστίου στο Μαρούσι.

Ο Παναθηναϊκός έχει υποφέρει πολλά  και ο καταλύτης για την σημερινή του κατάσταση ήταν η περίφημη Πολυμετοχικότητα. Ήταν η εποχή που ο όμιλος Βαρδινογιάννη δεχόταν συγκλονιστικές πιέσεις να βάλει τους  Νίκο Πατέρα και Ανδρέα  Βγενόπουλο, στην πράσινη ΠΑΕ. Στα media, η απαίτηση αυτή είχε μορφή καμπάνιας. Το συλλαλητήριο για τον Παναθηναϊκό μεταδιδόταν ζωντανά από το ραδιόφωνο, όταν οι οπαδοί έπαιζαν μπάλα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η πλευρά Βαρδινογιάννη, δεχόταν επιθέσεις. Και επί παντοκρατορίας Σωκράτη Κόκκαλη, οι αθλητικές εφημερίδες της εποχής, απαιτούσαν να μην είναι μάνατζερ ο Άγγελος Φιλιππίδης, και να κάνουν ό,τι και ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Αυτό που ενοχλούσε όλη αυτή την περίοδο ήταν η σταθερότητα στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, έπαιζε σε πείσμα των media καλό ποδόσφαιρο και η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στήριζε την ομάδα, παρά τις ύβρεις της εξέδρας. Όταν οι οπαδοί πέτυχαν να την απομακρύνουν, όλοι κατάλαβαν τη διαφορά.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.