ΕΕΤΤ

Λεφτά υπάρχουν στην ΕΕΤΤ

logoeettΗ ΕΕΤΤ είναι ανεξάρτητη αρχή σε ότι αφορά την μισθοδοσία των υπάλληλων υπάγεται στις διατάξεις και τους περιορισμούς του δημοσίου. Υπάρχουν όμως άνθρωποι και τρόποι που ξεπερνούν τα “εμπόδια”. με διάφορα επιδόματα, επιφυλακές κλπ να διαμορφώνονται μισθοί σε υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη που υπερβαίνουν σε πολλές περιπτώσεις τις 60.000 ευρώ τον χρόνο. Αν πάρουμε τις ετήσιες μισθολογικές καταστάσεις των τελευταίων ετών στην κορυφή της μισθοδοσίας εμφανίζονται οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Ας  φωνάζει η Τρόικα για ανώτατα όρια μισθοδοσίας στο δημόσιο,  για αποφυγή υπερωριακής απασχόλησης ή απασχόλησης stand by – επιφυλακών μέσω συμψηφιστικών ωραρίων …Οι  ετήσιες αποδοχές υπαλλήλων και διευθυντών  που ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ, πολύ μεγαλύτερες από τις αμοιβές του προέδρου και των αντιπροέδρων.

Μετά από λευκή απεργία του προσωπικού εποπτείας φάσματος  που έγινε στο τέλος του 2016, προέκυψε το ΦΕΚ Β4517/30-12-16 που νομιμοποιεί τις αμοιβές των 40.000, 50.000 , 60.000 ευρώ και πλέον τον μήνα. Καλό θα είναι να δημοσιεύσει η ΕΕΤΤ την μισθοδοσία των υπαλλήλων για το   2016, το 2015 ώστε  να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός τι σημαίνει λιτότητα.

 

 

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.