ΕΡΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Είπαμε: Κανονικός διαγωνισμός στην ΕΡΤ!

%ce%b5%cf%81%cf%84Για να το καταλάβουμε. Γίνεται ένας διαγωνισμός στην ΕΡΤ για 51 θέσεις συμβασιούχων και όχι μόνιμου προσωπικού. Το κράτος επιβάλει και ορθώς στην ιδιωτική τηλεόραση να έχει κανονικές θέσεις εργασίας, τουλάχιστον 400 ετησίως) ενώ στην περίπτωση που είναι εργοδότης, δικαιολογεί  για τον εαυτό του την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου Η προκήρυξη έχει προβλήματα εξαρχής τα οποία είναι γνωστά, εξαιτίας της συνήθους ανεπάρκειας που επικρατεί σε τμήματα της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο  της ΕΡΤ.

Και ενώ υπάρχει τρόπος να προφυλαχθεί η διαδικασία, κανείς δεν λαμβάνει πρωτοβουλία και έρχεται η απόφαση της προσωρινής διαταγής που “παγώνει” το δαγωνισμό. Η ολιγωρία θα πρέπει επιτέλους να προβληματίσει.

 

Η ΕΡΤ έχει ανάγκη αναδιάταξης και πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, παράλληλα με την έναρξη της διαδικασίας των μετατάξεων. Αλλά η στρατηγική αυτή αλλαγή θα πρέπει να υπηρετεί το σχέδιο  ανάπτυξης της εταιρείας, το οποίο θα περιγράφει το νέο πεδιό ενασχόλησης της ΕΡΤ, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το Internet, τα δορυφορικά μπουκέτα, την παραγωγή περιεχομένου.

Βασίλης Κουφόπουλος
Καλύπτω το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από το 1993 και παράλληλα ασχολούμαι με την Αθήνα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.